Kimlik sorunları kişinin genetik yapısının gerektirdiği cinsiyetten veya cinsel kimlikten hoşnut olmama konularını içerir. Bu sorunlar doğuştan olabileceği gibi sonradan da gelişiyor olabilir. Buradaki ergen terapileri …
Birey sınav sonucunda elde ettiği akademik başarıyı genelleyip kişisel başarısızlığı olarak algılaması ve dolayısıyla bilginin sınav esnasında etkili ve yerinde kullanılamaması sonucu başarının düşüşüne yol açan…
Hayatın günlük akışından farklı durum ve olaylarla karşılaşabiliyoruz. Böyle zamanlarda farklı duygusal ve davranışsal tepkiler geliştire biliyoruz. Öfke de bu bahsettiğimiz duygusal tepkilerden birisidir.
Saldırganlık; bireyin kendisini, çevresindekilere veya nesnelere fiziksel, psikolojik olarak zarar vermesidir. Öfke duygusunun davranışa dönüşmesi, saldırgan davranışlar olarak karşımıza çıkar.
Sosyal fobi diğer bilinen adıyla sosyal kaygı bozukluğunda birey iletişim gerektiren sosyal durum ya da durumlarda (topluluk karşısında konuşma yapma, soru sorma gibi eylemleri gerçekleştirirken yahut ortak kullanım…
– Çocukluk Dönemi OKB
– Tırnak Yeme
Özgüven kişinin kendisini değerlendirmesi ve kendisinden memnun olup olmaması sonucu geliştirdiği öznel olgudur. Özgüven sorunu yaşayan çocuklar genellikle çok uyumlu ve uslu görünürler.
Bu sorunun tıbbi adı “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite (aşırı hareketlilik) Bozukluğu”dur (DEHB). Terimin orijinali “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”
Dikkati sürdürebilme, odaklanma, çeldiricileri devre dışı bırakabilme, birden fazla işi aynı anda yapabilme, dikkati bölme, kısa süreli bellek, uzun süreli bellek, çalışma belleği, muhakeme, strateji üretme…
Ergenlik dönemindeki gençler kendi kimliğini oluşturmaya çalışmaktadırlar. Kendilerini anlamaya çalıştıkları çeşitli dönemlerden geçerler. Fiziksel ve psikolojik olarak değişmeleri sonucunda ortaya çıkan…
Özgüven sorunlarıyla beraber gidebilen bir durum halinde karşımıza çıkan içe dönüklük. Çocuğunuzun kendisini ifade etmeyi tercih etmemesi olarak tanımlanabilir. Hislerini, düşüncelerini ifade etmemesi…
Sıkça adını duyduğumuz ve toplumda doğrudan veya dolaylı olarak karşılaşılan depresyon bireyin haftalarca aylarca yahut uzun yıllar süren isteksiz hayattan zevk alamayan Özgüven sorunları…
Psikotik bozukluk, bireyin gerçeklik algısının değiştiği durumların tamamı için kullanılan bir kavramdır. Bu grupta en yaygın bilinen hastalık‘şizofreni’dir. MSS (merkezi sinir sistemi)’in zarar görmesi sonucu oluşurlar.
‘Dürtü’ canlıyı tepki vermeye yönlendiren duygu kaynaklı bir gerilimdir. Beynimizde bu gerilimi, sonuçlarını, zararlarını fark edip engelleyen ‘dürtü Kontrol merkezi’ mevcuttur.
Hepimizin ruhsal dünyasında iniş çıkışlar olabilmektedir. Duygularımız öfke, sevinç, keder, huzursuzluk, çoşku ve endişe arasında gidip gelmektedir.
‘Duygu’ kavramı sevinç, hüzün, öfke, şaşkınlık gibi kavramlarla ifade edilen ruh halleridir. Duygudurum bozukluklarında kişiler olay karşısında duruma uygun olmayan veya abartılı tepkiler verirler…
Genellikle ergenlik dönemi ile başlayan yeme bozuklukları yeme davranışı ve bu davranışı ve bununla ilişkili bozulmuş bir algıyı içermektedir. Birey kendini ciddi ölçülerde aç bırakabilir, yediklerini çıkarma eğiliminde…
Sağlıklı bir hayat için şüphesiz uyku önemlidir. Uyku gün içerisinde zihinsel ve fiziksel sağlığımızı sürdürmek için sağlanması gereken temel ihtiyacımızdır. Kaliteli, derin ve konforlu bir uyku yaşam kalitesini artırır.
Hayatımız boyunca çeşitli travmalara maruz kalıyoruz. Ruh sağlımızın üzerinde kimisi kalıcı etkiler, kimisi geçici etkiler bırakıyor. Çocuklar travmatik deneyimlere biz yetişkinlerin verdiği tepkileri veremiyor…
Ergenlik dönemi çocukluk ve yetişkinlik arasında köprü oluşturan bir tür geçiş dönemidir. Bu geçiş döneminde fiziksel duygusal ve bilişsel farklılaşmalar görülür. Bu farklılaşmalar içerisinde en çok sıkıtı yaşanan konulardan biri ilişkilerdir. Bu ilişkilerin oluşumunda ise kilit konu…
Boşanmanın ergen için zor bir süreçtir olması alışılmış düzenin değişmesinden kaynaklanır. O güne kadar kötü de olsa bir düzene sahip olan yetişme tarzı değişim göstermektedir. Bu değişim aile üyeleri için bilinmezlik içerir…
Ergenlik çağı çocuğun aileden uzaklaşıp sosyal çevresine yöneldiği ve arkadaşlık ilişkilerinin büyük önem taşıdığı bir dönemdir. Sosyal çevresi genişleyen ergenin bağımsızlık ve girişkenlik ihtiyacı…
Ergenlikte bağımlılık denince en çok kullanılan iki kavram aile ve çevre olmuştur. Konularla ilgili yüzlerce yazı ve içeriğe erişmek mümkündür. Sigara, alkol-madde, yeme, ekran, ilişkiler gibi uzayıp giden…
Ergenlik döneminde duygusallığın ön planda olduğu romantik ilişkiler daha çok anlam kazanır. Ergen kimlik oluşumuyla birlikte kadın ve erkek bedenini ve hormonlarını fark eder. Bu farkındalıkla duygusal ilişkiler…
Cinsel istismar, çocuk ya da ergenin anlamını tam olarak kavrayamadığı farklı cinsel etkinliklere bir yetişkin tarafından katılma durumudur. Buradaki cinsel etkinlikler farklı şekillerde görülebilmektedir.
Türkiye’de ve Dünya’da uygulanmakta olan güvenirliği ve geçerliliği kanıtlanmış zeka testleri merkezimizde uygulanmaktadır. Doğru eğitim planlamasını yapmak ve bilişsel müdahale ile çocuğun geleceğini planlamak…
Bilişsel Davranışçı Terapi, Bilişsel terapiler ve Davranışsal terapilerin birleştirilerek oluşturulduğu terapi ekolüdür. Kuramcılar davranışların geçmişten edindiğimiz bilgiler ile ilişkili olabileceği düşüncesini savunmuşlardır.
EMDR’a göre olumsuz kişilik özeliklerinin, duyguların, davranışların ve rahatsızlıkların altında işlenmemiş olumsuz anılar yatmaktadır. Günümüzde yaşanan olaylar geçmişteki işlenmemiş olumsuz anıları…
Jeffrey Young tarafından geliştirilen şema terapi çocuk, ergen ve yetişkin terapilerinde kullanılabilen bilişsel bir yaklaşımdır. Daha çok erken döneme ait deneyimleri ve bu deneyimlerin yetişkinlik sürecindeki…
“Anaokulundan Üniversiteye Kadar Eğitim ve Öğretim Hayatınızı Planlayın, Sürpriz Yaşamayın” Aşağıdaki soruların cevaplarını merak ediyor musunuz? Kişilik ve yeteneklere en uygun meslek…
Belli testler ve gözlemler sonucu üstün zekalı olduğu görülen çocuklarımıza özel programlar eşliğinde eğitim verilmesi amaçlanmaktadır…
7-18 yaş arasındaki çocuklara uygulanabilmektedir. Yapılandırılmış bir programdır ve 15 oturum sürmektedir. Her bir oturum 45-50 dakikadır. Program çocukların dikkat sürelerini arttırmayı…
Kısa süreli terapi, hem çocuklarla hem de yetişkinlerle yapılan bir terapi çeşididir. Terapinin temel felsefesi “Bozulmadıysa tamir etme” anlayışıdır…
Sanat terapisi bastırılmış ve sözcüklerle ifade edilemeyen duyguların dışavurumunu sağlar. Danışanın semboller, metaforlar ve görsel imgeler aracılığıyla ifade ettiği duyguları üzerine konuşulur…
Kökeni binlerce yıl önceki Budist geleneklerine dayanan bu kavram günümüzde stresle baş etme stratejileri geliştirme yolunda keşfedilmiştir. En bilinen karşılığı bilinçli farkındalık şeklindedir…
Ergen Terapileri
Psikoloji biliminin güncel gelişmelerine paralel olarak ergen terapileri konusunda hizmet çeşitliliğimizi arttırıyoruz.