ÇOCUK TERAPİLERİ
Çocukların yetişkinler gibi kendilerini ifade etmeleri kolay değildir. Oyun terapisi ile çocuklar kelimeleri kullanmak yerine oyun ve oyuncaklar aracılığıyla, kendini ifade edebilmeyi, günlük yaşamında baş…
Wechsler Çocuklar için Zeka Ölçeği (WISC-R) Özgül Öğrenme Güçlüğü Test Bataryası Nöropsikolojik Test Bataryası Stroop Testi Wisconsin Kart Eşleme Testi, İşaretleme Testi, Sayı Dizisi Öğrenme Testi …
Türkiye’de ve Dünya’da uygulanmakta olan güvenirliği ve geçerliliği kanıtlanmış zeka testleri merkezimizde uygulanmaktadır. Doğru eğitim planlamasını yapmak ve bilişsel müdahale ile çocuğun geleceğini planlamak…
Disleksi için çok farklı tanımlar yapılmıştır; ancak, daha basit ve anlaşılır şekilde şöyle açıklayabiliriz: Disleksi, genellikle okuma yazma ve hesaplama becerilerinin öğrenilmesini zorlaştıran…
Bilişsel becerilerin birçok alanında (dil, matematik, muhakeme, analiz, sentez vs.) geçerli ve güvenilir testlerde, sürekli ölçümlerde IQ’nun 130 ve üzerinde olması durumu “Üstün Zekâ” olarak…
“Anaokulundan Üniversiteye Kadar Eğitim ve Öğretim Hayatınızı Planlayın, Sürpriz Yaşamayın” Aşağıdaki soruların cevaplarını merak ediyor musunuz? Kişilik ve yeteneklere en uygun meslek…
Akıl ve Zeka Oyunları Çabuk öğrenmede geleceğin metodu “zeka oyunları” dır. Akıl Oyunları’nın 2004 yılından bu yana Türkiye ‘de anaokullarında, ilk, orta ve lise okullarında, üniversitelerde….
Moxo dikkat ölçme testi 7 yaş ve üzeri için geliştirilmiştir. ADHD-DEBH ( Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu) tanısına yardımcı olan bilgisayar üzerinden…
Bu sorunun tıbbi adı “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite (aşırı hareketlilik) Bozukluğu”dur (DEHB). Terimin orijinali “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”dır(ADHD). Tıbbi…
Yurtdışında geçerliliği kanıtlanmış, Türkiye’de geçerlilik ve güvenilirlik çalışması yapılmış Türkçe PREP ile okumayı iyileştirmek ve geliştirmek artık mümkün. Bu program, çocuğa okuma becerilerini…
Türkiye’de ve Dünya’da uygulanmakta olan güvenirliği ve geçerliliği kanıtlanmış zeka testleri merkezimizde uygulanmaktadır. Doğru doğru eğitim planlamasını yapmak ve bilişsel müdahale…
Dürtü Kontrol Bozukluğu
Söz ve davranışlarının ortama uyup uymadığını kontrol edemezler. Fevridirler. Kurgulama düzeyleri zayıftır. İçinden geldiği anda ve istedikleri gibi davranırlar. Aklına eseni yaparlar.
-Çocukluk Dönemi OKB
-Tırnak Yeme
-Alt Islatma
-Alta Kaka Kaçırma
-Karşıt Gelme-Karşıt Olma Bozukluğu
-Uyku Problemleri
Tacizin, ihmalin, istismarın kültürümüz içerisinde doğru anlaşılmadığı kanaatindeyiz. Bu saydıklarımızın bir çocuk üzerinde ne kadar felaket bir etki yarattığını anlamak her ebeveynin görevidir. Buna maruz kalmış…
Klinik ortamda denk geldiğimiz çeşitli tikler vardır. Bir çocukta veya bir yetişkinde neden tik oluştuğunun cevabı kişinin kendisine özgüdür. Tiklerin hayatımızda sanılanın aksine daha önemli bir yeri vardır…
Çocuğunuzun gelişimsel dönemine uygun bir gelişim içerisinde olup olmadığını öğrenebileceğiniz bir değerlendirme yöntemidir. Belirlenmiş bilimsel temellerle…
Asperger Nedir?
Atipik Otizm Nedir?
Kekemelik gibi konuşma bozuklukları oyun terapisi ya da gerekli diğer yöntemlerle çözümleyebildiğimiz bir alan. Konuşma bozuklukları birçok nedenle oluşabilir…
Depresyon yalnızca yetişkinlerde görülmez. Çocuk ve ergenlerde depresyona girebilirler. Çocuklarda depresyon tek atak şeklinde görülebileceği gibi dalgalı bir seyir halinde de görülebilir.
Çocuklar belli yaş aralıklarında kendi cinsiyetini ve cinselliğinin farkına varırlar. Bu süreç ebeveynler tarafından doğru yönlendirilemezse sorunlar oluşabilir…
Çocuğunuz sizden asla ayrılamıyor mu? Çocuğunuz sizi göremediğinde ortalığı birbirine mi katıyor? Peki çocuğunuz sizi görmediğinde uslu uslu sizin gelmenizi mi bekliyor? Tüm bunların psikoterapi içerisinde birer anlamı vardır…
Ebeveynlerinin ayrılması ya da sevilen birinin kaybı onarılamaz yaralara sebep olabilir. Bu süreçler çocukların baş edebileceklerinden fazladır. Baş edemedikleri her konu zorlantı olarak hayatlarına yansımaktadır…
Çocuklarda saldırganlık psikologların üzerinde durdukları önemli bir konudur. Saldırganlığa ilişkin birçok tanımlama mevcuttur. Kimileri saldırganlığı itme, vurma gibi fiziksel özellikler ile açıklarken, kimileri tehditkâr konuşma, sözlü aşağılama gibi
Her çocuk olması gerektiği gelişim düzeyine erişemeyebilir. Bunun birden fazla sebebi söz konusudur. Kalıtım bunların başında gelir. Olmaları gereken gelişim düzeyinde olmamak çocukların hayatları açısından dezavantaj oluşturuyor…
“Benim çocuğum bir türlü konuşmuyor, kesin dahi” gibi söylemlerden kaçınılması gerektiğini belki de birçok ebeveyn bilmiyor. Bu durumun diğer gelişim dönemlerinde denk gelinen sorunlardan farksız olmaması da kuvvetli bir ihtimaldir.
Emme davranışı doğuştan sahip olduğumuz bir reflekstir. Çocuk emme davranışıyla beslenmeyi ve dünyayı keşfetmeyi öğrenir. Bu davranış 3-4 yaşına kadar normal kabul edilmektedir. Okul öncesi dönemde uyumadan önce gözlenen parmak emme…
Çocuğunuz 18. ayındayken gerekli olan kas kontrolünü yani tutma ve bırakma becerisini kazanmış olmaktadır. Ancak çocuk hemen tuvalet alışkanlığını kazanmaya hazır olmayabilir.
Toplumumuz içerisinde oldukça fazla memeden kesme yöntemi mevcut. Bu süreçte etrafınızdaki insanlar sizlere birçok yöntem öneriyordur. Hangisinin doğru olduğunu biliyor musunuz? Hangi davranışlar çocuğunuzun memeden rahat bir şekilde…
Bazı çocuklar iletişim kurma ve devam ettirme konusunda yaşıtlarıyla aynı davranışları sergileyemez. Kuramadıkları iletişim onların kendi içlerinde ne tür duygular oluşturuyor kim bilir…
Çocuğunuzun dişlerinin çıkmaya başladığı, ilk kelimelerinin söylendiği, yürüme yetisinin yavaş yavaş geliştiği ve neredeyse 2 yaşında olacağı dönemde evde birtakım değişiklikler de beraberinde gelmeye başlar.
Son yıllarda deneyimlediğimiz olaylar yüzünden gittikçe artan bir ekran bağımlılığı söz konusu. Saatler oluyor ve çocuğunuz hala ekranın başından kalkamıyor. Bir türlü ekranın başında fazla süreler kalmaması…
Uyaran, çocuğun gelişiminde çok önemlidir. Hareket, duyu, tat, sesler, anne ve babayla geçirilen zaman, şekiller, oyunlar vb. birer uyarandır. Çocuklar uyaranları 0-3 yaş döneminde almaya daha duyarlıdırlar.
Çocuklar hayatlarının ilk 5 yılında hayal ve gerçeği ayırma konusunda zorlanırlar ve bazen hayal dünyalarındaki olayları gerçek gibi anlatabilirler. Bu ayrım ortalama olarak 6 yaş sonrasında oluşmaya başlar.
Özgüven kişinin kendisini değerlendirmesi ve kendisinden memnun olup olmaması sonucu geliştirdiği öznel olgudur. Özgüven sorunu yaşayan çocuklar genellikle çok uyumlu ve uslu görünürler.
Bazı çocuklar (7-8 yaşına kadar) başkalarına ait olan eşyaları izinsiz alıp kullanabilmektedir. Bu davranış sık sık tekrarlanmadığı halde 8 yaşına kadar bir davranım bozukluğu olarak değerlendirilmez.
Özgüven sorunlarıyla beraber gidebilen bir durum halinde karşımıza çıkan içe dönüklük. Çocuğunuzun kendisini ifade etmeyi tercih etmemesi olarak tanımlanabilir. Yaşadıklarını, hislerini, düşüncelerini ifade etmemesi…
Evlatlık ama da yuvaya bırakılma da çocuk için tarifi mümkün olmayacak derece de zor bir süreçtir. Mutlak bir uzman eşliğinde bu süreci ilerletmek gerekmektedir…
Çocuğunuz gereğinden fazla agresyonu belli yaşlarda gösterebilir. Duygularını öfkelenerek ya da birilerine zarar vererek ifade etmeyi öğrenen bir çocuğun ileriki yaşlarında da buna devam etmesi kuvvetle muhtemeldir…
Hayatımız boyunca çeşitli travmalara maruz kalıyoruz. Ruh sağlımızın üzerinde kimisi kalıcı etkiler, kimisi geçici etkiler bırakıyor. Çocuklar travmatik deneyimlere biz yetişkinlerin verdiği tepkileri maalesef veremiyor…
Öğrenme güçlüğü ve Dikkat eksikliği yaşayan çocukların bilişsel becerilerini arttırmak amacıyla geliştirilmiş bir müdahale programıdır. Program dikkat, görsel uzaysal algı, çalışma belleği, eşzamanlılık, örüntüler ve planlama alt alanlarından oluşmaktadır…
Çocuğunuzun gelişim sürecini tam anlamıyla öğrenmemize yarayan testlerdir. Klinik gözlemlemelerde sıklıkla kullanılır. Mevcut gelişim durumunu gösterdiği gibi ilerleyen aşamalar hakkında da ölçülebilir veriler elde edilebilir. Test sonuçlarına göre en uygun terapi programlarına karar verilerek…
Bilişsel Davranışçı Terapiler ekolünün çocuklara göre özelleştirilmiş halini ifade eder. Bilişsel ve davranışsal çalışmalar yaparak çocuğunuzda gelişimi hedefler…
EMDR’a göre olumsuz kişilik özeliklerinin, duyguların, davranışların ve rahatsızlıkların altında işlenmemiş olumsuz anılar yatmaktadır. Günümüzde yaşanan olaylar geçmişteki işlenmemiş olumsuz anıları…
Jeffrey Young tarafından geliştirilen şema terapi çocuk, ergen ve yetişkin terapilerinde kullanılabilen bilişsel bir yaklaşımdır. Daha çok erken döneme ait deneyimleri ve bu deneyimlerin yetişkinlik sürecindeki…
Belli testler ve gözlemler sonucu üstün zekalı olduğu görülen çocuklarımıza özel programlar eşliğinde eğitim verilmesi amaçlanmaktadır…
Çocuklarda dikkat gelişimini hedefleyen uluslararası geçerliliği olan bir eğitimdir…
Dikkati sürdürebilme, odaklanma, çeldiricileri devre dışı bırakabilme, birden fazla işi aynı anda yapabilme, dikkati bölme, kısa süreli bellek, uzun süreli bellek, çalışma belleği, muhakeme, strateji üretme…
Resim çizmek çocuklar için bir ifade biçimidir. Çizdikleri resim sadece resim değildir. Bu sebeple bir uzmanın çizilen resimleri analiz etmesi gereklilik doğurabilir…
Çeşitli sanatsal aktivitelerle çocuklarınızda ruhsal gelişim ve iyileşmeyi sağlamaktadır. Hem eğlenip hem gelişim sergileyebilecekleri bir terapi türüdür…
Kısa süreli terapi, hem çocuklarla hem de yetişkinlerle yapılan bir terapi çeşididir. Terapinin temel felsefesi “Bozulmadıysa tamir etme” anlayışıdır…
ERGEN TERAPİLERİ
Kimlik sorunları kişinin genetik yapısının gerektirdiği cinsiyetten veya cinsel kimlikten hoşnut olmama konularını içerir. Bu sorunlar doğuştan olabileceği gibi sonradan da gelişiyor olabilir. Buradaki ergen terapileri …
Birey sınav sonucunda elde ettiği akademik başarıyı genelleyip kişisel başarısızlığı olarak algılaması ve dolayısıyla bilginin sınav esnasında etkili ve yerinde kullanılamaması sonucu başarının düşüşüne yol açan…
Hayatın günlük akışından farklı durum ve olaylarla karşılaşabiliyoruz. Böyle zamanlarda farklı duygusal ve davranışsal tepkiler geliştire biliyoruz. Öfke de bu bahsettiğimiz duygusal tepkilerden birisidir.
Çocuklarda saldırganlık psikologların üzerinde durdukları önemli bir konudur. Saldırganlığa ilişkin birçok tanımlama mevcuttur. Kimileri saldırganlığı itme, vurma gibi fiziksel özellikler ile açıklarken kimileri tehditkâr konuşma, sözlü aşağılama…
– Çocukluk Dönemi OKB
– Tırnak Yeme
Özgüven kişinin kendisini değerlendirmesi ve kendisinden memnun olup olmaması sonucu geliştirdiği öznel olgudur. Özgüven sorunu yaşayan çocuklar genellikle çok uyumlu ve uslu görünürler.
Bu sorunun tıbbi adı “Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite (aşırı hareketlilik) Bozukluğu”dur (DEHB). Terimin orijinali “Attention Deficit Hyperactivity Disorder”
Dikkati sürdürebilme, odaklanma, çeldiricileri devre dışı bırakabilme, birden fazla işi aynı anda yapabilme, dikkati bölme, kısa süreli bellek, uzun süreli bellek, çalışma belleği, muhakeme, strateji üretme…
Özgüven sorunlarıyla beraber gidebilen bir durum halinde karşımıza çıkan içe dönüklük. Çocuğunuzun kendisini ifade etmeyi tercih etmemesi olarak tanımlanabilir. Hislerini, düşüncelerini ifade etmemesi…
Depresyon yalnızca yetişkinlerde görülmez. Çocuk ve ergenlerde depresyona girebilirler. Çocuklarda depresyon tek atak şeklinde görülebileceği gibi dalgalı bir seyir halinde de görülebilir.
Söz ve davranışlarının ortama uyup uymadığını kontrol edemezler. Fevridirler. Kurgulama düzeyleri zayıftır. İçinden geldiği anda ve istedikleri gibi davranırlar. Aklına eseni yaparlar.
Hepimizin ruhsal dünyasında iniş çıkışlar olabilmektedir. Duygularımız öfke, sevinç, keder, huzursuzluk, çoşku ve endişe arasında gidip gelmektedir.
Genellikle ergenlik dönemi ile başlayan yeme bozuklukları yeme davranışı ve bu davranışı ve bununla ilişkili bozulmuş bir algıyı içermektedir. Birey kendini ciddi ölçülerde aç bırakabilir, yediklerini çıkarma eğiliminde…
Hayatımız boyunca çeşitli travmalara maruz kalıyoruz. Ruh sağlımızın üzerinde kimisi kalıcı etkiler, kimisi geçici etkiler bırakıyor. Çocuklar travmatik deneyimlere biz yetişkinlerin verdiği tepkileri maalesef veremiyor…
Ebeveynlerinin ayrılması ya da sevilen birinin kaybı onarılamaz yaralara sebep olabilir. Bu süreçler çocukların baş edebileceklerinden fazladır. Baş edemedikleri her konu zorlantı olarak hayatlarına yansımaktadır…
Cinsel istismar, çocuk ya da ergenin anlamını tam olarak kavrayamadığı farklı cinsel etkinliklere bir yetişkin tarafından katılma durumudur. Buradaki cinsel etkinlikler farklı şekillerde görülebilmektedir.
Türkiye’de ve Dünya’da uygulanmakta olan güvenirliği ve geçerliliği kanıtlanmış zeka testleri merkezimizde uygulanmaktadır. Doğru eğitim planlamasını yapmak ve bilişsel müdahale ile çocuğun geleceğini planlamak…
EMDR’a göre olumsuz kişilik özeliklerinin, duyguların, davranışların ve rahatsızlıkların altında işlenmemiş olumsuz anılar yatmaktadır. Günümüzde yaşanan olaylar geçmişteki işlenmemiş olumsuz anıları…
Jeffrey Young tarafından geliştirilen şema terapi çocuk, ergen ve yetişkin terapilerinde kullanılabilen bilişsel bir yaklaşımdır. Daha çok erken döneme ait deneyimleri ve bu deneyimlerin yetişkinlik sürecindeki…
“Anaokulundan Üniversiteye Kadar Eğitim ve Öğretim Hayatınızı Planlayın, Sürpriz Yaşamayın” Aşağıdaki soruların cevaplarını merak ediyor musunuz? Kişilik ve yeteneklere en uygun meslek…
Belli testler ve gözlemler sonucu üstün zekalı olduğu görülen çocuklarımıza özel programlar eşliğinde eğitim verilmesi amaçlanmaktadır…
Çocuklarda dikkat gelişimini hedefleyen uluslararası geçerliliği olan bir eğitimdir…
Kısa süreli terapi, hem çocuklarla hem de yetişkinlerle yapılan bir terapi çeşididir. Terapinin temel felsefesi “Bozulmadıysa tamir etme” anlayışıdır…
Çeşitli sanatsal aktivitelerle çocuklarınızda ruhsal gelişim ve iyileşmeyi sağlamaktadır. Hem eğlenip hem gelişim sergileyebilecekleri bir terapi türüdür…
…
…
YETİŞKİN TERAPİLERİ
Hayatın günlük akışından farklı durum ve olaylarla karşılaşabiliyoruz. Böyle zamanlarda farklı duygusal ve davranışsal tepkiler geliştire biliyoruz. Öfke de bu bahsettiğimiz duygusal tepkilerden birisidir.
KURUMSAL EĞİTİMLER
Dikkati sürdürebilme, odaklanma, çeldiricileri devre dışı bırakabilme, birden fazla işi aynı anda yapabilme, dikkati bölme, kısa süreli bellek, uzun süreli bellek, çalışma belleği, muhakeme, strateji üretme…