Son yıllarda yapılan araştırmalar beynin dikkat, odaklanma, konsantrasyon hafıza ve öğrenme gibi birçok alanında yeni gelişmelere imza atmaktadır.
Dr. Mel Levine`e göre (All Kinds of Mind Institute) insan zihni 8 nöro-gelişimsel sistemden oluşmuştur. Dikkat eksikliğinin giderilmesi, davranışların yönetilmesi ve daha kaliteli öğrenmenin gerçekleştirilmesi adına bu yolların kullanımı oldukça önemlidir. İlaç size bu yolların kullanımını öğretemez. Bu yollar bir uzmanın yönetiminde, aileyle işbirliği içinde sonuçlar takip edilerek ve bilinçli uygulamalar yapılarak geliştirilebilir.
Kendi içinde de birçok alt başlığın bulunduğu bu sistemde genel başlıklar ve ailelerle önerilere yer verilmiştir. Bu alanlar geliştirilmediği müddetçe Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite ile tam olarak mücadele edilemez.
NOTLAR:
Bu konuyla ilgili “8 Nörogelişimsel Alan – 1. Dikkat Kontrolü” yazımızı da okumak isteyebilirsiniz.
Ayrıca dikkat eksikliği konusu hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.
Dikkat eksikliği hakkında hazırladığımız videolarımız için kanalımızı ziyaret edip abone olabilirsiniz: SAYGIN PSİKOLOJİ
Kaynak : Şimşek, R. “Dikkat Eksikliği Tedavisinde Yeni Yaklaşımlar”, 2014, İstanbul